Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας 

 

Δίνουμε στα παιδιά τα εφόδια να πετάξουν ψηλά...

FAQ: Συχνές Ερωτήσεις

Υπάρχει επίσημη στολή;

Δεν υπάρχει σχολική στολή στο νηπιαγωγείο, συνιστούμε οι μαθητές/μαθήτριες να φοράνε άνετα και λειτουργικά ρούχα. Προτείνεται τα παπούτσια τους να είναι αθλητικά (ανατομικά) με αυτοκόλλητο ή οποιαδήποτε άλλα κλειστά παπούτσια με εύκολο κούμπωμα, ώστε να νιώθουν άνεση και ασφάλεια κατά την κίνησή τους μέσα στην αίθουσα και στους εξωτερικούς χώρους παιχνιδιού. Να μην φοράνε κοσμήματα ή να φέρνει μαζί τους είδη αξίας, τόσο για παιδαγωγικούς λόγους όσο και για λόγους ασφάλειας (τραυματισμούς από αλυσίδες στο λαιμό, κ.τ.λ.) αλλά και για τον κίνδυνο της απώλειας αυτών των αντικειμένων.

Το ονοματεπώνυμο των παιδιών  θα ήταν καλό να αναγράφεται σε όλα τα προσωπικά τους είδη (ρουχισμό, τσάντα, παγουράκι και τα περιεχόμενά της). Αυτό διευκολύνει στην αναγνώριση πραγμάτων που έχουν ξεχαστεί στο Νηπιαγωγείο ή στο διαχωρισμό των ειδών που έχουν μπλεχτεί με παρόμοια άλλων παιδιών.

Σε αρκετές από τις δραστηριότητες του Νηπιαγωγείου χρησιμοποιούνται υλικά που λερώνουν όπως μπογιές, μαρκαδόροι, γόμα, άμμος, πηλός, κ.τ.λ. Πάντοτε ενθαρρύνουμε τα παιδιά να πειραματίζονται άφοβα χρησιμοποιώντας διάφορα μέλη του σώματός τους. Αυτό πολλές φορές καταλήγει στο να λερωθούν τα ρούχα και τα παπούτσια των παιδιών. Για τον λόγο θα πρέπει να τοποθετείτε στην τσάντα του επιπλέον ρούχα.