Η Ιστορία μας

    
 Το νηπιαγωγείο μας ιδρύθηκε το 2011, βρίσκεται στην Λακατάμεια, στην οδό Πόρου 13 και δέχεται παιδιά ηλικίας 4 μηνών μέχρι 6χρ. Στόχος μας είναι η ομαλή ένταξη του παιδιού στην κοινωνική ομάδα- την πρώτη οργανωμένη- που συναντά έξω από το οικογενειακό του περιβάλλον. Και αυτή επιδιώκεται με δραστηριότητες που παρέχουν στο παιδί τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ψυχικά, πνευματικά και σωματικά με τρόπο αβίαστο και αρμονικό. Το πρόγραμμα μας είναι εμπλουτισμένο με επίκαιρα, ευκαιριακά, επιστημονικά και κοινωνικά θέματα. Δίνοντας έμφαση τόσο στην συναισθηματική αγωγή και στην περιβαλλοντική συνείδηση όσο και στην κοινωνική προσφορά. Προβλέπουμε στην ανάπτυξη του ατόμου σε ολοκληρωμένη και αυτόνομη προσωπικότητα με αυτοέλεγχο και σταθερότητα χαρακτήρα.
 

    Το Private Kindergarten Baby Bear είναι εγκεκριμένος Βρεφονηπιακός Σταθμός και Νηπιαγωγείο με Τμήμα Προδημοτικής εγκεκριμένο από το Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο Ιδιωτικού Σχολείου και στο βιβλίο Λειτουργίας Ιδιωτικών Σχολείων του Υ.Π.Π.Α.Ν με Αρ. Φακέλου 7.10.40.108 και ημερομηνία εγγραφής 22.11.2011. 

  • Όλα τα αναγκαία πιστοποιητικά λειτουργίας και ασφάλειας ανανεώνονται κάθε χρόνο.

 

    Στο Baby Bear πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εκπαίδευση ενός παιδιού πρέπει να διεξάγεται σε ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον κόσμο δημιουργικά, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους. Στην προσπάθεια μας να εμβαθύνουμε και να βελτιώσουμε τη διαδικασία μάθησης παρέχουμε στα παιδιά πρόσβαση σε καινοτόμο τεχνολογικό εξοπλισμό και μέσα για να αυξήσουν την αισθητηριακή τους διέγερση. 
 
    Είναι θεμελιώδες για εμάς, να ακολουθήσουμε μια μέθοδο ευέλικτη, εστιάζοντας στην τέχνη του παιχνιδιού και συνδυάζοντας άλλες μορφές τεχνών και δραστηριοτήτων στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών. Η προσέγγιση μας προσαρμόζεται στις φυσικές και νοητικές ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά, σε ένα περιβάλλον μάθησης όπου προωθείται η αντίληψη και η αίσθηση ότι το παιδί αξίζει, αγαπιέται και ανακαλύπτει συνεχώς. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάθε παιδί έχει απεριόριστη προοπτική και δυνατότητες και κάνουμε ότι καλύτερο για να αναδείξουμε τη διαφορετικότητα του. 
 
    Ακρογωνιαίος λίθος της εκπαιδευτικής μας προσέγγισης είναι οι γνώσεις να διαχέονται μέσω ευχάριστων διαδικασιών που συντελούν στη φυσική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Η προσχολική εκπαίδευση οφείλει να αποτελεί μια δημιουργική και διασκεδαστική εμπειρία!